Svět za hranicemi s exkluzivním hostem. Sledujte rozhovor s britským velvyslancem

Diplomat Matthew Field se Čechům představil na sociálních sítích v lednu kampaní Jsem tu novej. Setkal se tehdy s velmi vřelým přijetím i chválou své skvělé češtiny. Později se na sociální síti X zeptal na tipy na české filmy a uživatelé sítě jej naprosto zahltili nápady na snímky, které musí britský velvyslanec vidět. Následně také na X poznamenal, že Čapkova Válka s mloky by měla být povinnou četbou pro diplomaty, a dostal také spoustu tipů na českou literaturu. 

[chooze:article;value:503301]

Field mluví několika jazyky. Kromě angličtiny a češtiny umí také chorvatsky, portugalsky, japonsky a bosensky. Češtinu považuje podle svých slov za možná nejtěžší jazyk, který se kdy učil. Náročná je pro něj například výslovnost českých slov. Nadále se ale snaží v českém jazyce zdokonalovat. 

V úterním vysílání pořadu Svět za hranicemi se dozvíte, jak podle Fielda Britové vzpomínají na královnu Alžbětu II., jakou změnu pro Británii představuje král Karel III. nebo jak si britský diplomat užívá život v hlavním městě České republiky. Pořad můžete sledovat v 17:30 na TN Live.

 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.