Soud poslal muže, který okradl vozíčkáře, do vězení. Policie pátrá po komplici

Ani se nestihl smířit s tím, že už nikdy nebude chodit. Z nemocnice odjel s naspořenými důchody, ale do ubytovny už nedorazil. Dvojice lupičů ho napadla zbaběle zezadu. Jeden ho škrtil, druhý okrádal. "Všechny peníze, co jsem měl, sebrali," svěřil se.

Pak ho nechali ležet na zemi. Na vozík mu pomohl až ráno kolemjedoucí motorista. Když jsme o případu informovali starostku města, do deseti minut zařídila veškerou pomoc. "Bude mít střechu nad hlavou, bude mít co jíst a dostane i další prostředky," vzkázala v březnu.

Cestou do dočasného domova úředníci panu Rybovi zařídili vše potřebné. Otřesný způsob loupeže nenechal chladným ani žalobce.  "To je prostě odporné," zlobil se státní zástupce Libor Šuráň.

[chooze:article;value:516586]

"Byl odsouzen k trestu odnětí svobody v délce trvání pěti let. Druhý obžalovaný byl zproštěn. Okolnosti považuji za zcela zavrženíhodné. Nemohl se nijak bránit," prohlásila soudkyně Blanka Fedorková.

Nadto má zaplatit panu Rybovi ukradenou částku a dalších 100 tisíc za psychickou újmu, útrapy a následky, protože mezitím přišel i o druhou nohu.

"Jak na tom klečeli, tak mi všechno krvácelo do prstů, nejdřív mi uřízli palec, pak mi to začalo hnisat, pak už to šlo celý," řekl. Soud zjistil, že komplicem lupiče musel být někdo jiný. Policie po něm bude dál pátrat.  

Odsouzený Harang trest v jednací síni přijal. Rozsudek je tak pravomocný.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.