Pavel vystoupí na Valném shromáždění OSN. Přiblížil detaily chystaného projevu

V New Yorku v úterý začala všeobecná rozprava Valného shromáždění OSN. S proslovem vystoupí během příštích dvou dnů hlavy všech členských států. Český prezident Petr Pavel by měl být v první polovině řečníků. Jejich pořadí je ostatně pro delegace důležitou záležitostí, protože jde o prestiž. Čím dříve zástupce země promluví, tím lépe. 

Detaily toho, o čem chce prezident mluvit, zatím nejsou jasné. Vše se připravovalo na Pražském hradě v tajnosti několik týdnů. S velkou pravděpodobností se projev Petra Pavla bude týkat ruské agrese. Stejně jako během svého pondělního projevu na SDG Summitu o udržitelnosti, i středeční chystaný projev na Radě bezpečnosti OSN by chtěl prezident pronést v angličtině. 

[chooze:article;value:522939]

"​Asi by bylo naivní si myslet, že podobný projev si kterýkoliv státník střihne z patra a bez přípravy," přiblížil přípravy dlouho utajovaného projevu. "Na takový projev se člověk nejenom připravuje dlouho dopředu, ale ten projev sám je připravován obsahově celým týmem lidí a to nejenom na ministerstvu zahraničí, ale i na stálém zastoupení, přispívá do toho celá řada expertů, kteří k tomu dávají svůj odborný komentář," řekl. 

Na závěr ocenil práci celého svého týmu. "Nakonec ten, kdo projev přednáší, v tomhle případě já, vlastně zúročí práci velkého týmu lidí. Já si toho samozřejmě vážím," doplnil Pavel. 

Valným shromážděním OSN se bude zabývat také pořad Zpráva o stavu Unie, který začíná na TN Live v 16:30.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.