Muže zabilo prosseco! Jeho kamarád skončil v nemocnici

Smrt muže zaznamenaly bezpečnostní kamery ve vinařství. Pina otrávil oxid uhelnatý a dusík, které při výrobě prosecca unikly. Následně spadl do kádě s vínem. Jeho kamarád se jej vydal zachránit, ale otrávil se také a nakonec se v proseccu utopil, napsal web trevisotoday.it.

Pin, kterého před smrtí stihl jeho kolega z vína vytáhnout, nyní bojuje v nemocnici o život. Podle vyšetřovatelů vešel do místnosti bez respirátoru. Pravděpodobně chtěl vyřešit technickou závadu.

"Z informací, které v tuto chvíli policie má, nikdo neměl do místnosti vejít, jelikož má údržbu na starost externí specializovaná společnost, která je vybavená maskami a systémy, které by zabránily riziku intoxikace," poznamenal prokurátor Marco Martani.

[chooze:article;value:516848]

"Jsme zničeni smutkem. Pro nás jsou jako dva bratři, jako dva synové. Mé myšlenky jsou s těmito mladými muži, kteří s námi vyrostli, a s jejich rodinami. Modlíme se, aby se Alberto vyléčil hned, jak to bude možné," prohlásil vlastník vinařství Simone Cecchetto.

Italské odbory dlouhodobě kritizují bezpečnostní standardy v potravinářství, připomněl deník Daily Mirror. Například minulý měsíc muže zavalilo 16 600 kol sýra Grana Padano.

Italská stíhačka se po vzletu zřítila, trosky zabily dítě v autě u letiště (9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.