Má být v komatu, ale prochází se venku. Kadyrov se vysmál spekulacím o svém zdraví

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov sdílel v neděli na sociální síti Telegram hned dvě videa. Na jednom z nich se usmívá a působí dojmem, že je vše v pořádku. Právě tímto způsobem se zřejmě snaží vyvrátit spekulace o svém podlomeném zdraví.

"Všem, kteří na internetu neumí rozeznat pravdu od lží, důrazně doporučuji projít se na čerstvém vzduchu a udělat si pořádek v myšlenkách. Déšť je úžasně povzbuzující,“ okomentoval videa Kadyrov. Na nich se prochází v přírodě a má na sobě oblečený plášť do deště. Ke komentáři navíc připojil také muslimské zvolání Alláhu akbar.

[chooze:article;value:522635]

Kdy byla videa pořízena, však nelze přesně určit ani ověřit. Podle ruského portálu Meduza je možné, že byla natočena ve čečenském hlavním městě Grozný. Kadyrov na záběrech ale vypadá značně odule a oči má přivřené. Na dalším videu pak mluví čečensky. Později v něm rusky vzkázal, že by všichni lidé měli sportovat.

Ukrajinská rozvědka přitom v pátek uvedla, že se zdravotní stav čečenského vůdce v posledních týdnech začal zhoršovat. Kadyrov údajně nebyl schopný udržet otevřené oči a měl problém s ledvinami. To ale nemá mít spojitost s žádným zraněním.

"Můžeme potvrdit, že u něj došlo k dalšímu zhoršení nemoci a v posledních dnech je ve velmi vážném stavu," uvedl mluvčí ukrajinské vojenské rozvědky Andrij Jusov.

Mediálním světem dokonce proběhly informace, že je Kadyrov už několik dní dokonce v kómatu, píše portál RTVI. O zdravotním stavu stoupence Vladimira Putina se přitom spekuluje delší dobu. Kadyrov tak už letos na jaře sdílel na sociální síti video, kde se podobným informacím vysmíval podobně jako nyní.

Kadyrov se videi snaží dokázat, že je živý a zdravý. Podívejte se:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.