Další bitka na slovenské politické scéně. Vyvrcholila stažením z kandidátky

Slovenská politická scéna poslední dobou připomíná boxerský ring. Na předvolební akci hnutí Igora Matoviče v bratislavské čtvrti Petržalka došlo k další potyčce. Tentokrát se nebil přímo Matovič, ale kandidát jeho hnutí Tomáš Holkovič.

Jeden z přihlížejících na něj měl několikrát plivnout. Holkovič, který je mimochodem juniorským mistrem světa v kickboxu, ho pak dvakrát udeřil pěstí. Muže, který na něj plival, nejdřív uklidňoval, že za chvíli mítink skončí. Pak mu ale podle svědků ruply nervy.

Holkovič byl na kandidátce OĽaNO na 44. místě a celý incident se pokusil vysvětlit na svém profilu na sociální síti. "Navzdory tomu, že ten pán mi čtyřikrát plivl do tváře, očí a úst, se omlouvám za svou reakci. Hned po incidentu jsem požádal o stažení z kandidátky," sdělil.

[chooze:article;value:522133]

​K dramatické scéně se vyjádřil i sám šéf hnutí Igor Matovič. Podle něj jeho hnutí čelí obrovské vlně agresivity. "Odsuzuji samozřejmě jakékoliv násilí. Fyzické násilí nemá ve slušné společnosti žádné místo. Proto beru na vědomí odstoupení z kandidatury T. Holkoviče, které nám doručil už včera večer hned po incidentu," reagoval.

Sám Matovič se přitom tento týden podobně střetl s členy strany Směr-SD Roberta Fica, když ve středu ráno narušil v Bratislavě jejich tiskovou konferenci v autě s reproduktory. Ostře přes mikrofon pálil slovy hlavně do místopředsedy Směru a exministra vnitra Roberta Kaliňáka. Ten si to pak s ním k autu přišel vyřídit a následoval kopanec i rány pěstí. Potyčku ukončila až policie.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.