Žena nechala batole a psa v rozpáleném autě. Našli je mrtvé za několik hodin

Na pohotovost v americkém městě Newport News ve státě Virginie dorazil v úterý 80letý muž. Tamním zdravotníkům oznámil, že na zadní sedačce jeho auta se nachází pytel s tělem 11měsíční dívky a také mrtvý pes. 

Jak se později ukázalo, sám ale za jejich smrt nejspíš nemohl. Podle televize NBC totiž místo něj policie zadržela 40letou Kristen Danielle Grahamovou, která měla dívenku jménem Myrical na pár dní pohlídat místo její 17leté matky. Podle portálu Daily News byla žena obviněna z přečinů zanedbání péče o dítě a týrání zvířat.

Grahamová přitom měla s hlídáním zkušenosti. Myrical nehlídala poprvé a střídavě se svým kamarádem pečovala také o svého známého v důchodovém věku. 

[chooze:article;value:522217]

Podle dosavadních výsledků vyšetřování problémy začaly, když Grahamové asi hodinu po půlnoci zavolal tento její kamarád a poprosil ji, aby mu přivezla cigarety. Žena proto naložila Myrical i malého psíka do auta a vyrazila nejdříve do obchodu a pak ke svému známému. Domů se vrátila až kolem osmé hodiny ráno a šla spát. Dívenku a psíka ale v autě nechala.

Probudila se až o šest hodin později, když jí zazvonil telefon. V tu dobu už rtuť teploměru překonala 30 stupňů Celsia. Když dorazila k autu, dívenka i psík už byli po smrti. Podle portálu AccuWeather jde letos o už 26. úmrtí dítěte v USA způsobené jeho ponecháním v rozehřátém autě.

Žena v Praze nechala v rozpáleném autě miminko. Policie zasáhla pár minut před katastrofou (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.