U Mladé Boleslavi se srazily dva vlaky. Na místě jsou zranění

Na okraji Mladé Boleslavi ve výhybně v Bezděčíně do sebe ve čtvrtek odpoledne narazily dva vlaky –⁠ nákladní a osobní. Tři lidé se podle mluvčí středočeských záchranářů Moniky Novákové zranili.

"V péči jsme měli tři pacienty. Osoby byly při vědomí, jedna utrpěla pohmoždění krční páteře a povrchové poranění hlavy, druhá osoba si stěžovala na bolest horních končetin, třetí utrpěla pouze lehké povrchové zranění. Pacienti byli po ošetření převezeni do nemocnice v Mladé Boleslavi," sdělila redakci TN.cz Nováková.

[chooze:article;value:522380]

"Na místě došlo k bočnímu střetu osobního a nákladního vlaku, a to poté, co ten osobní podle dosavadních informací přejel za návěstidlo zakazující jízdu. Máme hlášeno vykolejení několika náprav u toho nákladního vlaku," doplnil pak k pozadí nehody mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Že za srážku nejspíše mohl nepozorný strojvedoucí osobní soupravy, přiznávají také České dráhy, kterým osobák patří. "Podle prvotních informací vjel osobní vlak do cesty nákladního vlaku, oba vlaky se měly ve výhybně vykřižovat," uvedly České dráhy na síti X s tím, že provoz na trati mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem, konkrétně v úseku Boleslav hlavní nádraží – Dobrovice, je zastaven a je zajištěna náhradní autobusová doprava.

Vážná železniční nehoda na Českolipsku. Řidič vjel na přejezdu pod vlak:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.