Český slavík 2023: Hlasování odstartovalo, podpořte své oblíbence

[chooze:gallery;value:33242]

Pro své favority můžete hlasovat už nyní na webových stránkách Českého slavíka, a to vždy maximálně pro šest interpretů v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina a Hip Hop a Rap. Můžete také vybrat, kdo ze tří nominovaných se stane Objevem roku. A v přímém přenosu se pak dozvíte, kdo jako druhý vstoupí do slavičí Síně slávy a kdo se stane Absolutním slavíkem. Navíc jeden z hlasujících může vyhrát luxusní auto.

​​Diváci Českého slavíka se opět můžou těšit na velkolepé úvodní scény. Tématem té letošní bude kritika, které se loni nevyhnul ani samotný galavečer předávání cen popularity. "Minulý ročník vyvolal slušnou vlnu, tedy je z čeho čerpat. Začneme sami u sebe a uvidíme, kdo se nám tam ještě vejde," říká zpěvák Ondřej Brzobohatý.

[chooze:article;value:505182]

​Na galavečeru v pátek 24. listopadu v pražské hale Forum Karlín vystoupí zpěvák Vojtěch Dyk nebo skupina Chinaski. Speciální společné vystoupení si pro slavičí přímý přenos připravují zpěváci David Koller a Ben Cristovao. Český slavík také složí poctu nedávno zesnulému hitmakerovi Vašu Patejdlovi.

[chooze:poll;value:fb664ec10a1685467afd851fa711ab09b06d2775]

​​"Připravovat Českého slavíka je velká zodpovědnost. Má velkou tradici a ke každému ročníku přistupuji s velkou pokorou a věřím, že i letos vytvoříme hudební svátek a nezklameme diváky," říká kreativní producent a režisér Pepe Majeský, který bude režírovat už pátý přímý přenos Slavíka.

[chooze:article;value:476397]

Letos opět oslovil osvědčenou moderátorskou dvojici Ondřeje Sokola a Aleše Hámu, kteří se podílí i na scénáři někdy s velmi ostrým humorem. "Humor je nadsázka, je to často na hraně. Nechceme nikoho urazit. Ale myslím si, že tento styl k showbyznysu patří. Velmi si cením lidí, do kterých si trošku rýpneme, ale oni mají nadhled a neberou se příliš vážně," dodává Majeský.

Český slavík letos také získá nové logo a novou vizuální identitu. Generálním partnerem Českého slavíka je Trinity Bank. Partnerem ankety je i zhotovitel cen Granát Turnov. Akademická sochařka Helena Hrabová je autorkou hlavní ceny Český slavík od roku 1996 a loni doplnila slavičí kolekci o cenu Objev roku, Síň slávy a Absolutního slavíka. Mediálním partnerem je Rádio Impuls.

Minulý rok měli diváci o 60. ročník Českého slavíka obří zájem. Přímý přenos sledovalo více než 1,4 milionu lidí a v anketě jich hlasovaly dva miliony.   

Kdo získá letos nejvíce hlasů? O tom rozhodujete vy:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.