Bitka slovenského expremiéra s bývalým ministrem. Létaly kopačky a pěsti

Matovič přijel na brífink Směru před sídlem vlády v teréňáku s nápisem "my vás mafii neprodáme". Stejné heslo pak začal vykřikovat z amplionu. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, politici se shlukli kolem auta a do přímého sporu s expremiérem se dostal bývalý ministr vnitra Robert Kaliňák.

Jak ukazuje kamerový záznam, oba na sebe nejprve křičeli, upozornila TV Markíza. "Kaliňák mafián. Jdi do p*dele, zloději," počastoval Matovič svého oponenta. Pak přišly i fyzické útoky.

[chooze:article;value:510166]

Kaliňák chtěl nejprve Matovičovi vytrhnout mikrofon, ten na to reagoval kopancem do hrudníku. Jiný představitel Směru Richard Glück to Matovičovi oplatil pěstí. Glück je právník a poradce ve státní správě.

Potyčku se snažila uklidnit bratislavská městská policie. Vyšetřovat ji ale budou kolegové ze státní policie. Kaliňák podal na Matoviče trestní oznámení, upozornil web topky.sk. Podle něj narušoval veřejný pořádek. "Jako občan jste povinný reagovat a já jsem reagoval jako občan," vysvětlil.

[chooze:article;value:503916]

Podle slovenských médií Matovič na tiskové konferenci pravděpodobně cíleně provokoval. U našich východních sousedů vrcholí kampaň před předčasnými parlamentními volbami, které se uskuteční 30. září.

Poslední průzkum z 1. září přisuzuje první příčku Směru a Progresivnímu Slovensku, obě strany by získaly 17,8 procenta. Matovičovo OĽaNO kandiduje s Křesťanskou unií a hnutím Za lidi, jejich koalice by odešla jen se 7,1 procenta.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.