Nejdřív 31 °C, pak silné bouřky, přívalový déšť a na konci týdne přízemní mrazíky

V pondělí a v úterý budeme přepisovat tabulky teplotních rekordů, a to díky velmi teplému jižnímu proudění. V pondělí bude jasno až polojasno, po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 27 až 31 °C. V úterý bude počasí hodně podobné: jasno až polojasno, po ránu ojediněle mlhy. Až později večer bude od západu oblačnosti přibývat. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 27 až 31 °C.

​Bouřky ukončí sérii teplých a slunečných dnů

Ve středu počasí u nás ovlivní vlnící se studená fronta. Bude od západu postupně oblačno až zataženo, déšť, přeháňky a místy bouřky. Pozor! Zejména na východě území se mohou vyskytovat i silné bouřky, doprovázené přívalovým deštěm a silnějšími nárazy větru. Pršet bude na většině území – z ovzduší se alespoň vymyjí prachové částice a klesnou i koncentrace přízemního ozónu. Ranní teploty budou vysoko – mezi 18 až 14 °C. Odpolední teploty 22 až 26 °C, na východě kolem 28 °C.

Hned od čtvrtka ale bude oblačnosti opět rychle ubývat – nasouvat se sem začne oblast vysokého tlaku vzduchu. Ve čtvrtek bude polojasno, ráno a dopoledne na východě oblačno až zataženo s deštěm a přeháňkami. Ranní teploty 16 až 12 °C. Odpolední teploty 20 až 24 °C.

[chooze:article;value:520148]

​Přízemní mrazíky zahrozí v pátek

To, že se blíží i astronomický podzim, připomenou v pátek po ránu přízemní mrazíky, ty budou aktuální zejména v západní části území. Se studeným ránem musíme počítat všude. V pátek bude jasno až polojasno, po ránu ojediněle mlhy. Ranní teploty 7 až 3 °C, ojediněle přízemní mrazíky. Odpolední teploty 21 až 25 °C.

O víkendu více oblačnosti a místy přeháňky přinese neděle. V sobotu bude jasno až polojasno, po ránu ojediněle mlhy. Na jihovýchodě během dne ojediněle přeháňky. Ranní teploty 9 až 5 °C. Odpolední teploty 23 až 27 °C. V neděli bude polojasno až oblačno, místy přeháňky a déšť. Ranní teploty 13 až 9 °C. Odpolední teploty 23 až 27 °C.

Vysoké teploty vylákaly lidi k vodě. Letní počasí vydrží do poloviny příštího týdne (09/23):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.