Vědci objevili na dně moře zlaté vejce. Může patřit záhadnému tvorovi, tvrdí

[chooze:gallery;value:33169]

​Mise vědců u americké Aljašky měla za cíl prozkoumat dosud neprobádaná místa v hlubinách tamního moře. Celá akce přinesla nečekaný objev. Hluboko na mořském dně totiž vědci narazili na hladkou zlatou kouli. Samotní badatelé podle webu The Washington Post nevědí, co záhadná koule je.

Začali tak spekulovat, co by mohl zvláštní předmět být. Vědci v rámci živého vysílání z akce říkali, že se může jednat o vejce neznámého tvora či inkrustovanou houbu. "Jen doufám, že když do toho šťouchneme, tak se něco nerozhodne vylézt ven," zavtipkoval jeden z vědců.

Zlatou kouli se vědcům podařilo odsát, aby mohla být prozkoumána v laboratoři. Podle badatelů má navíc strukturu podobnou kůži. Hlubinná ekoložka Kerry Howellová tvrdí, že nálezy nových druhů v rámci průzkumných akcí nejsou ničím neobvyklé. Tenhle je ale zvláštní tím, že ho nelze rovnou zařadit do již známých kategorií. 

[chooze:article;value:519920]

"Často se setkáváme s novými věcmi, ale obvykle už docela dobře víme, co jsou zač. U této věci je to neobvyklé, protože si ani nejsme jistí, co to je," řekla profesorka pro deník The Guardian.

Otázkou nyní zůstává, kterému mořskému živočichovi neobvykle velké a zabarvené vejce patří. "Je docela velké. To není malé rybí vejce," dodala Howellová. Vědci nyní zlatou kouli zkoumají. Jejich aljašská mise začala 23. srpna a pokračovat bude do 16. září.

Firma chce vyzvednout artefakty z Titaniku, americká vláda je proti:

 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.