Zmizel známý dabér Pantůček. Už devět dní o něm nikdo neslyšel

Jeden z nejslavnějších českých hlasů zmizel. Rodina pohřešuje 55letého dabéra, herce a zpěváka Zbyška Pantůčka. Od středy je po něm vyhlášeno pátrání, které řídí středočeská policie.

Pantůčka naposledy viděla rodina před devíti dny. "Pohřešovaný svému synovi sdělil, že bude cestovat. Od té doby se však rodině neozval, má nedostupný mobilní telefon a do místa bydliště se doposud nevrátil," sdělila mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweissová.

Kde by se mohl Pantůček pohybovat, policie netuší. Rodině totiž neřekl, kam konkrétně plánuje vyrazit. Pohřešovaný je střední postavy, má prošedivělé vlasy a modré oči. Není nijak nebezpečný.

[chooze:article;value:517777]

Hluboký hlas Zbyška Pantůčka si mohou diváci vybavit z desítek zahraničních filmů a seriálů, které nadaboval. Je dvorním českým dabérem britského herce Colina Firtha, kterého daboval například v Deníku Bridget Jonesové nebo v dramatu Dřív než půjdu spát.

Zároveň jeho hlas zazněl i v řadě dětských filmů a seriálů. V animovaném filmu Madagaskar si jej lidé mohou pamatovat jako zbožňovaného lemura Maurice a třikrát si střihnul i hrdinu Toy Story Buzze Rakeťáka.

Pantůček se ale neschovává jen v dabérské budce. Zahrál si i v epizodě kriminálního seriálu Kriminálka Anděl nebo v sitkomu Helena. Roli si střihnul i v oceňované černé komedii Teroristka.

Pokud jej kdokoliv zahlédne nebo ví, kde by se mohl nacházet, ať se obrátí na kteroukoliv policejní stanici nebo na linku 158.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.