V případě postřelené kadetky Míši padl první verdikt. Instruktor proti němu podal odpor

[chooze:gallery;value:31338]

​V případě postřelení kadetky uznal samosoudce vinným instruktora Vladimíra Šeparneva. Dostal tříletý trest s podmíněným odkladem na čtyři roky a zákaz učit. Televizi Markíza to potvrdil Městský soud v Bratislavě. "Současně mu soud uložil omezení spočívající v zákazu výkonu funkce nebo povolání spočívajícího v manipulaci se střelnou zbraní," dodal mluvčí soudu Pavol Adamčiak. Trestní příkaz není pravomocný a Šeparnev proti němu ihned podal odpor. Stejně tak učinil i prokurátor a poškozená Michaela. 

Letos v březnu utrpěla Míša vážná zranění na střeleckém polygonu školy. Dříve vypověděla, že během incidentu měli s instruktorem střílet na sebe, což sám označil jako "duel". Proč měl instruktor ve zbrani ostrý náboj, policie neuvedla a sám střelec zmínil, že podle něj šlo o nešťastnou náhodu. Střela zasáhla páteř a dívka skončila na vozíku. 

[chooze:article;value:519295]

Vzhledem k tomu, že proti rozhodnutí samosoudce podali všichni odpor, nařídí soud hlavní líčení. Kdy to bude, zatím není známo. V případě obvinění instruktorovi za ublížení na zdraví může hrozit až pět let ve vězení. 

Už dříve uznala inspekce ministerstva vnitra, že střelba na Akademii Policejního sboru byla pracovní úraz. A to přestože pracovníci školy nejprve tvrdili, že se nic takového nestalo na pozemku školy ani během výuky. Mladá kadetka má díky rozhodnutí nárok na náhradu škody a na měsíční rentu. 

Instruktor, který trefil Míšu, má problém. Řeší se další střelba při jeho hodině (5/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.