Žena dala pejska do psího hotelu. Vrátili jí ho v zuboženém stavu

Majitelka nechala svého čtyřnohého parťáka týden ve výcvikovém centru pro psy v Kuřimi. Když se pro něj vrátila, zjistila, že má zvíře do krve rozedřené tváře od náhubku. Stěžovala si také, že bylo celý týden zavřené v kotci bez jídla a pití. 

"Když jsme si pro našeho pejska po týdnu přijeli, zjistili jsme, že byl celý týden zavřený v tmavém kotci s náhubkem na tlamě. Tudíž celý týden nepil a nejedl, což potvrdilo i to, že nám vrátili jídlo, které jsme tam našemu pejskovi dodali," postěžovala si žena. 

Ještě horší zjištění ale přišlo ve chvíli, kdy pejskovi sundali náhubek. "Měl obě tváře rozedřené do krve a museli jsme s ním dojet k veterináři na ošetření. V hotelu se s námi o tom odmítli bavit, naprosto nereagovali a sdělili nám, že je to nezajímá," přidala. 

Výcvikové centrum Na Samotě Kuřim se ale brání a tvrdí, že na vině je majitelka psa. "Informace, které paní podala, nejsou úplné. Oni si to podali tak, aby se měli na koho 'vyzuřit', aby nás sociální média roznesla, což se jim zdatně daří. Ten koš mu nasadili oni. Věděli, že pes je nesociální, zlý, agresivní a nedá se k němu dojít. Vodu a žrádlo měl. Akorát nežral tolik, takže se mu dávalo méně, a paní jsme to řekli hned, když přijela. Kotec má velikost čtyři krát dva metry a je situovaný na jižní stranu. Sama si ho z něj potom sebrala. Je v tom zakomponována zateplená bouda," řekla pro redakci TN.cz Jarmila M. Pallot z výcvikového centra pro psy Na Samotě Kuřim. 

[chooze:article;value:519990]

Výcvikové centrum se k situaci vyjádřilo také pod původním příspěvkem. V tom kromě již zmíněných informací stojí, že mají zaměstnanci centra natočenou agresivitu psa. "Zajímavé je, že psa odvedla a po čtyřech hodinách volal manžel, který nechtěl slyšet nic jiného kromě toho, že je to naše vina," stálo také ve vyjádření. S žádostí o komentář jsme oslovili také autorku původního příspěvku, ale v době vydání článku neodpověděla. 

Na Slovensku v polovině letošního srpna řádila psí nemoc. Přenašečem jsou komáři:

 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.