Svatba s Karlem III. se málem nekonala. Princezna Diana ji chtěla odvolat

Své ano si královský pár řekl 29. července 1981 v katedrále svatého Pavla v Londýně. Pohádkovou svatbu tehdy se zatajeným dechem sledoval celý svět. Ukázalo se však, že veselka málem neproběhla, upozornil portál Mirror.

Jen pár měsíců před tímto velkým dnem totiž Diana Spencerová chtěla svatbu se současným králem Karlem III. odvolat. Důvodem byl jeho poměr s Camillou Parker Bowlesovou.

[chooze:article;value:505031]

Na archivních nahrávkách vydaných National Geographic Diana zavzpomínala na moment, kdy si uvědomila, že má její nastávající milenku. Ta nejhorší věc se dle ní stala předtím, než se Karel vydal v březnu 1981 na pětitýdenní královskou cestu. "Možná si vzpomínáte, že jste viděli fotografii, jak pláči v červeném kabátě, když odlétal. To nemělo nic společného s jeho odjezdem. Ta nejstrašnější věc se stala, než odletěl," začala Diana.

"Telefon zazvonil, byla to Camilla. Bylo to těsně předtím, než odjel na pět týdnů. Tak jsem si říkala: 'Mám být milá, nebo mám jen sedět?' Tak jsem se rozhodla, že budu milá. Takže jsem je nechala. A to mi prostě zlomilo srdce," vysvětlila.

Dianu však Karlův poměr opravdu ničil. "Pořád jsem byla příliš nezralá, než abych pochopila všechny zprávy, které se ke mně dostaly. A pak někdo v jeho kanceláři řekl, že můj manžel pro ni nechal udělat náramek. Jednoho dne jsem vešla do kanceláře tohoto muže a řekla jsem: 'Co je v tom balíčku?' On mi řekl, že bych se na to neměla dívat. Tak jsem to otevřela a tam byl náramek," popsala Diana.

"Byla jsem zničená a říkala jsem si, že dneska večer jí to dá. Ten vztek a zlost. Říkala jsem si, proč ke mně není upřímný. Ale ne, úplně mě to zabilo" doplnila princezna.

[chooze:article;value:495051]

Právě proto byla jen pár měsíců před svatbou odhodlaná vše zrušit. "Šla jsem nahoru, obědvala jsem se svými sestrami, které tam byly. A řekla jsem, že si ho nemůžu vzít," přiznala Diana. Byla to právě její sestra, která jí to nakonec rozmluvila s tím, že už nemůže couvnout.

Manželství nakonec nevydrželo. Po 11 letech svazku Karel s Dianou začali žít v roce 1992 odděleně a o čtyři roky později se rozvedli. V roce 1997 však Diana tragicky zahynula při autonehodě. O osm let poději, v roce 2005, se Karel s Camillou oženil.

Legendární svetr princezny Diany zamířil do aukce. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.