Celebrity milují Jadran. Do Chorvatska pravidelně vyráží Beckham i Katy Perry

[chooze:gallery;value:32924]

​Může vám to připadat jako ve snu. Zvednete se z lehátka a z moře k vám míří svalnatý David Beckham. To se ale právě těm, kteří tráví poslední letní dny v Chorvatsku, může proměnit v realitu. Světoznámý fotbalista tady byl totiž na prázdninách.

Společně s manželkou, módní ikonou Victorií Beckhamovou, a jejich dětmi se podle chorvatského deníku Show Buzz slavná rodinka ubytovala na ostrově Lopud. Ten se nachází jen asi 12 kilometrů od pobřeží Dubrovníku.

Právě do okolí Dubrovníku zamířili Beckhamovi už druhý rok v řadě. Na stejném ostrově se ubytovali i vloni. Tehdy bydleli v resortu Lopud 1483, což je obnovený františkánský klášter s výhledem na Elafitské ostrovy.

[chooze:article;value:518769]

​Léto v Chorvatsku si užíval i miliardář Jeff Bezos. S novinářkou Lauren Sánchezovou byl nejprve spatřen v Itálii, později měli společně odcestovat do chorvatského Dubrovníku. Pár ale podle deníku Marca nebyl v Chorvatsku sám. K dvojici se měli přidat i Katy Perry a Orlando Bloom. Čtveřici doplnil zpěvák Usher.

Chorvatsko si ale oblíbily i další celebrity. Některé dokonce natolik, že si tam rovnou pořídily prázdninový dům. Dechberoucí krajina Chorvatska podle deníku My Dolce Casa uchvátila například herce Toma Cruise, který si koupil dům na ostrově Hvar.

[chooze:article;value:518490]

​Výjimkou není ani miliardář Bill Gates. Ten v průběhu let trávil dovolenou na mnoha různých místech v Chorvatsku, včetně Dubrovníku, Hvaru a Skradinu. Chorvatsko učarovalo i Johnu Malkovichovi, známému americkému herci a režisérovi, který si pořídil dům ve Splitu.

Krásy země si získaly i srdce hvězd hudebního průmyslu, jako jsou Beyoncé a Jay-Z. Ti si pořídili luxusní vilu na ostrově Vis, který je známý panenskou přírodou, odlehlými plážemi a křišťálově čistou vodou. Jeho poklidná atmosféra a nádherná příroda poskytují dokonalý únik před zraky veřejnosti.

Chorvatsko jde vstříc bezhotovostním platbám. Na většině míst berou karty:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.