Desetitisíce lidí zůstaly uvězněné na festivalu. Šetřete vodou, vyzvali je

Počasí způsobilo účastníkům velké problémy. Kvůli dešti a bahnu se lidé nemohou dostat z tábořiště. Podle odhadů je na festivalu asi 70 tisíc lidí. Tamní policie už vyšetřuje první úmrtí, informovala stanice NBC.

"Vzhledem k tomu, že tuto smrt momentálně vyšetřujeme, nebudeme k ní poskytovat další informace," vzkázali policisté. 

Auta mají zakázán vjezd do i odjezd z areálu. Lidé, kteří dříve odjeli, rozorali poušť tak moc, že už se nyní podle amerických médií projet nedá.

[chooze:article;value:517711]

Písek z pouště se na místě změnil v hlínu a všude je bahno. Lidé tak chodí bosí či si balí chodidla do odpadkových pytlů. 

"Nedá se tomu vyhnout," řekla CNN jedna z účastnic Hannah Burhornová. "Je to v nákladovém prostoru pickupu, je to v autě. Lidé, kteří na tom chtěli projet na motorce, uvázli, protože je to po kotníky," dodala.

"Vyzýváme účastníky, aby šetřili jídlem, vodou a palivem a schovali se v teplém a bezpečném prostoru," vzkázali organizátoři.

[chooze:article;value:517233]

Podle webu INSIDER může být situace nebezpečná, jelikož se v bahně mohou šířit infekční nemoci. Lidé mohou také prochladnout.

Sociálními sítěmi začaly rezonovat spekulace o tom, že se na festivalu šíří ebola. Podle časopisu Forbes se ale nic takového nepotvrdilo.

Tvrdé drogy a znásilněná žena. Na festivalu v Milovicích zasahovala policie (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.