Sbírka Školákům od srdce začala. Pro pomůcky vyrazil i moderátor TV Nova

Na 97 místech se můžete o víkendu zapojit do sbírky Školákům od srdce. Náš kolega Martin vyrazil do obchodu ve středních Čechách.

"Od desíti do šesti můžeme nakupovat i v Tescu na Kladně. Já jsem dostal od dětí u vchodu pokyny, můžeme nakupovat: penály, psací potřeby, štětce, pravítka, tužky, bloky, prostě cokoliv, co je potřeba do školy," popsal moderátor TV Nova Martin Čermák.

"Já jsem na gymplu zbožňoval geometrii, takže nějaká pořádná pravítka. Jelikož manželka učí hudebku, tak notové sešity nemůžeme vynechat," vybíral v obchodě pomůcky.

[chooze:article;value:520464]

Ve středočeském Kladně byl o sbírku obrovský zájem už od rána. "Lidé nejvíce nosí nejvíce sešity a tužky a také nosí hodně rýsovací potřeby, pera a gumy a ořezávátka," vyjmenovali dobrovolníci Františka a Vendelín.

Charitativně naladěni byli v sobotu i Pražané, rušno bylo třeba mezi regály se školními pomůckami v nákupním centru v Edenu.

Pokud jste se do sbírky nestihli zapojit, nezoufejte, ve vybraných obchodech máte možnost ještě v neděli:

Kdo by se o víkendu nedostal do obchodu, může na webových stránkách www.skolakumodsrdce.cz přispět do finanční sbírky Diakonie na doučování a vzdělávací aktivity pro znevýhodněné děti.

"Tesco vždycky rádo pomáhá, a když jsme dostali nabídku od Diakonie a televize Nova zapojit se do této krásné aktivity, tak jsme samozřejmě neváhali," řekl mluvčí řetězce Tesco Jiří Netík.

[chooze:article;value:519102]

"Je to již naše pátá spolupráce s Diakonií Českobratrské církve evangelické a TV Nova ji podpoří nejenom organizačně a komunikačně, ale samozřejmě i materiálním darem a již tradičně se zapojí i náš tým," doplnila jednatelka TV Nova Klára Brachtlová.

Cílem druhého ročníku sbírky Školákům od srdce je pomoci co největšímu počtu dětí. Loni jich pomůcky dostalo na sedm tisíc.

"Škola začíná 4. září a my si dáme záležet, aby se hned první týden školy pomůcky rozdaly," uzavřela Zdeňka Marešová, vedoucí oddělení péče o dárce Diakonie Českobratrské církve evangelické.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.