Chorvaté hodnotí letní sezonu: Byli jsme příliš chamtiví, přiznávají

Předražené občerstvení i nápoje. Zdražování, které se mělo schovat za přechod Chorvatska k jednotné evropské měně, vyvolalo pozdvižení nejen mezi zahraničními turisty v zemi, kam vyrážejí v létě tisíce Čechů.

Do bilancování uplynulých měsíců se nyní pustil zpravodajský web danas.hr. "Jsme příliš drahou destinací," přiznávají sebekriticky Chorvaté.

[chooze:article;value:520328]

​Francouzi Anne a Noa novinářům z webu danas.hr řekli, že se jim chorvatské pobřeží velmi líbilo, šokovaly je ale ceny na plážích i drahé vstupy do národních parků. "Problém také je, že všechny restaurace jsou stejné. Nabízejí jen pizzu, noky a těstoviny. Nic víc. Chtěli bychom větší výběr," stěžuje si Noa.

Naprosto každý návštěvník země ale na drahotu neupozorňuje. "Líbí se mi nabídka v Záhřebu, jídlo tu milujeme! Myslím, že ceny jsou v pořádku. Není to levné, ale ani příliš drahé," uvádí Thomas z Německa.

Web Croatia Week přiznává, že vysoké ceny v zemi část turistů odradily a obsazenost ubytovacích zařízení byla letos o deset procent nižší než v předchozím roce.

Chorvati se ve Splitu poprali s cizinci. Jeden muž skončil v péči lékařů:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.