Jižní Korea trénuje své námořnictvo. Kim Čong-un mluví o jaderné válce

Severokorejský režim zveřejnil další propagandistické video. Lídr komunistické KLDR Kim Čong-un přijíždí na velitelství námořnictva Korejské lidové armády. Nastoupené jednotky v bílých uniformách ho vítají hlasitým křikem a potleskem.

Armádní inspekci Kim uskutečnil v době, kdy u korejských břehů cvičí Američané, Jihokorejci a Japonci. Vojenské manévry vnímá severokorejský diktátor jako nácvik války. Ve svém projevu proto vyzval vlastní námořnictvo k tomu, aby zlomilo nepřítele i jeho připravenost k boji.

"Kvůli bezohledným konfrontačním snahám USA a dalších nepřátelských jednotek se vody u Korejského poloostrova proměnily v místo s největší koncentrací vojenské techniky a největším rizikem propuknutí jaderné války na světě," prohlásil Kim.

[chooze:article;value:518214]

Je to přitom právě Pchjongjang, který se podle expertů snaží urychlit rozmístění balistických raket s jadernými hlavicemi na ponorky a posílit námořnictvo o podvodní bezpilotní letouny vybavené jadernými zbraněmi.

"Severní Korea tohle dělá pokaždé. Vypustí raketu, když se režim cítí v ohrožení. Jsme na to připravení, nebojím se," řekla obyvatelka jihokorejského hlavního města Soulu Neum Čoi-jong.

Kim Čong-un se nechal na veřejnosti opět vidět po boku své pravděpodobně desetileté dcery Ču-e. Ta se spolu se svým otcem ukázala nejen na inspekci armády, ale i na okázalém banketu. Podle mnohých analytiků by právě ona měla být Kimovou nástupkyní, která by zodpovídala také za vývoj zbraní, včetně těch jaderných.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.