V Polsku shořel autobus jedoucí z Česka. V mžiku jej pohltily plameny

[chooze:gallery;value:33014]

Pětatřicet lidí, kteří v sobotu ráno cestovali autobusem z Česka do polských Katovic, na tuto jízdu asi jen tak nezapomene. Ještě před pátou hodinou ráno na dálnici A4 nedaleko Krakova totiž jejich autobus začal hořet. Během chvíle z vozidla zůstala jen ohořelá konstrukce. Jen zázrakem se celá situace obešla bez zranění.

"Všichni lidé bezpečně opustili autobus a byl pro ně připraven přístřešek na nedaleké čerpací stanici," řekl pro zpravodajský portál Polsatnews mluvčí malopolských hasičů Bogusław Szydło.

"Najednou jsme ucítili štiplavý kouř. Řidič okamžitě zastavil a přikázal cestujícím, aby co nejdříve vystoupili," popsal pak pro web Gazeta nepříjemné momenty jeden z cestujících. I když přijeli hasiči na místo rychle, byl v době jejich příjezdu už celý autobus v plamenech.

[chooze:article;value:519536]

Podle malopolských hasičů pro cestující vyrazil náhradní autobus. Na čerpací stanici by tak neměli zůstat příliš dlouho.

Dálnici mezi Krakovem a Katovicemi požár na čas úplně zablokoval. Jízdní pruh se podařilo částečně zprůjezdnit až po sedmé hodině ráno. Důvod, proč se vozidlo vznítilo, ale hasiči zatím neznají.

Vážná nehoda na Slovensku. Autobus s českými důchodci narazil do stromu (11/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.