Milovníci tajemných filmů se sešli na hradě na Benešovsku. Přijeli i známí herci

Letošní ročník filmového festivalu se koná už v tradičním prostředí hradu Český Šternberk na Benešovsku. Festival nabízí mimo jiné takzvaný klasický černobílý film, který vznikal v éře hollywoodských studií od 40. let minulého století.

"Film noir je taková specifická kategorie filmu. Zpravidla to jsou nějaké kriminální a mysteriózní filmy opředené takovou tajemnou atmosférou. Často se tam pracuje se stíny," vysvětluje dramaturg festivalu Milan Hain.

Jako každý rok, i letos převzali patronát nad festivalem vzácní hosté. Na Českém Šternberku se tak návštěvníci můžou potkat například s herečkou Ilonou Svobodovou, známou také ze seriálu Ulice, Tomášem Hanákem a dalšími.

[chooze:article;value:519544]

"Já jsem milovnice malých festivalů a tenhle je úplně úžasný svou atmosférou. Pokaždé tu jsem pracovně. Hrála jsem tady i představení," nechala se Svobodová slyšet.

A na své si přijdou i milovníci historie. Speciálně pro účely festivalu se totiž na hradě zpřístupnila místa, která jsou běžně široké veřejnosti skryta. Pestrý program festivalu je připraven pro návštěvníky až do neděle 27. srpna.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.