Tragická nehoda na jihu Čech. Auto nedalo přednost kamionu, zemřeli tři lidé

[chooze:gallery;value:32968]

Čtvrtek byl pro jihočeské řidiče obzvlášť tragický. Kvůli smrtelné nehodě v Kaplici na Českokrumlovsku ​museli policisté před druhou hodinou odpoledne uzavřít část silnice I/3, osobní auta odklání kyvadlovou dopravou přes Kaplici, uvedl mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura. Nehoda se stala na křižovatce s ulici Omlenická. "Od křižovatky k výjezdu z Kaplice bude silnice uzavřená do pozdních večerních hodin," doplnil mluvčí. 

Při vjíždění na hlavní silnici podle policie patrně nedalo osobní auto přednost a smetl ho kamion. Na místě zemřel starší pár, který jel v autě, i řidič nákladního vozu, kterému záchranáři už nemohli pomoct.

"Ačkoliv první posádka byla na místě do čtyř minut od přijetí výzvy, nebylo oběma už jak pomoci, neboť oba utrpěli fatální poranění neslučitelná se životem a zemřeli ještě před naším příjezdem. Řidič dodávky bohužel svým zraněním také na místě podlehl a ani jemu neměli záchranáři jak pomoci a lékař musel u všech třech konstatovat smrt," sdělila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová. 

[chooze:article;value:517505]

​​K tragickému střetu vyjížděli policisté už dopoledne, kdy se po desáté hodině na silnici směrem na Přední Zborovice srazilo nákladní auto s motorkou.

"Po střetu obou vozidel utrpěl 39letý řidič motorky těžká zranění neslučitelná se životem," přiblížil mluvčí Bajcura. Silnici, která spojuje Strakonice a Volyni, kvůli tomu policisté na tři hodiny uzavřeli. Tento týden jde už o třetí tragickou nehodu v Jihočeském kraji. 

Tragická nehoda v jižních Čechách. Po srážce s dodávkou zemřel mladý řidič (08/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.