Frontman světoznámé britské kapely v slzách. Zemřela jeho česká manželka

Frontman světoznámé britské hardrockové skupiny Uriah Heep prožívá jedny z nejtěžších chvil svého života. Po vážné nemoci zemřela jeho manželka Radka, která pocházela z České republiky. Radka, rozená Hladišová, se za něj provdala v roce 2005. Měli spolu dceru a syna.

"Je úžasná, je to můj životní partner, je talentovaná, krásná a hlavně můžu říkat, že je moje," napsal před lety o své manželce Bernie Shaw na webových stránkách kapely, se kterou koncertuje od roku 1986. Radka pracovala jako módní návrhářka a kostýmní výtvarnice. Poslední rozloučení se uskuteční 2. září ve farním kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Uherském Brodě.

​Kapela Uriah Heep se i díky ní pravidelně vracela mezi hardrockové fanoušky v Česku. Naposledy v březnu doprovodila slavné Judas Priest na koncertě v pražské O2 areně.

Svůj vrchol skupina zažila v sedmdesátých letech, kdy vedle Black Sabbath a Deep Purple patřila mezi špičku světového tvrdého rocku. Jejich neznámější písní je hit Lady in Black. Do češtiny ho přezpívala skupina Arakain pod názvem Slečna Závist. 

[chooze:article;value:519016]

Českou republiku díky své manželce zpěvák s výrazným hlasem často navštěvoval. V rozhovorech zmiňoval, že z Británie s dětmi každé léto jezdili na Slovácko za tchánem a tchyní. "Moc mi chutná moravské víno a taky místní pivo," usmíval se před čtyřmi lety v rozhovoru pro web iDnes.cz během návštěvy vizovického festivalu Masters of Rock. 

Zemřel Vašo Patejdl! Členovi kapely Elán bylo 68 let (08/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.