Dojemné setkání po půl roce. Syn chtěl na svět, Monika to do porodnice nestihla

Setkání se uskutečnilo ve čtvrtek večer na základně záchranářů ve Znojmě. Za pomoc při překotném porodu tam přišla poděkovat paní Monika s manželem a synem Williamem.

"Chlapeček se rozhodl přijít na svět v brzkých ranních hodinách 8. 2. 2023. Krátce před třetí hodinou ráno tak vyrazila na místo naše záchranářská posádka a s její pomocí porodila maminka zdravého chlapečka ve tři hodiny a pět minut," popsali záchranáři na facebooku.

[chooze:article;value:503192]

Zdravotníci zavzpomínali i na své pocity během porodu. "Byli jsme moc šťastní, že všechno dobře dopadlo. Maminka byla statečná a tatínek nápomocný. Tohle jsou silné chvíle, když uslyšíte miminko plakat a víte, že všechno je v pořádku. Je to velká úleva a nezapomenutelný pocit," řekla záchranářka Andrea Radová, která byla na místě společně s kolegou Stanislavem Benešem.

Maminka si přála poděkovat zdravotníkům osobně. Napsala proto krásný dopis a celá rodina přišla po půl roce poděkovat a ukázat, jak malý William už vyrostl.

K překotnému porodu dorazila i lékařská posádka. Členové se však kvůli nemoci setkání nemohli zúčastnit. "Zbývá už jen dodat, že Williamovi a celé jeho rodině přejeme krásný život," popřáli záchranáři.

Kvůli nedostatku pediatrů v okolí Plzně končí oblíbená porodnice. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.