Silné zemětřesení v Kolumbii má jednu oběť, žena v panice vyskočila z okna

Země se začala otřásat po poledni místního času (19 hodin našeho). Podle Americké geologické služby mělo zemětřesní sílu 6,3 magnituda, následný otřes dosáhl 5,7 stupně. Epicentrum se nacházelo hluboko pod zemí asi 160 kilometrů jihovýchodně od Bogoty, informovala agentura AP.

Kolumbijská geologická služba určila epicentrum 40 kilometrů od metropole u městečka El Calvario.

V jedenáctimilionové Bogotě způsobily otřesy paniku. Davy lidí vyběhly z budov do ulic, rozezněly se poplachové sirény. Mnoho obyvatel uvázlo ve výtazích. V budově parlamentu spadlo kamenné zdobení stropu na poslanecké lavice, které však byly naštěstí prázdné.

[chooze:article;value:515593]

​"Všechno se hýbalo a lidé vycházeli ven a křičeli: Třese se to, třese se to!“ řekl AP Gonzalo Martin s tím, že “spousta lidí se kvůli otřesům začala hrnout na ulici“.

Silné otřesy jinak nezpůsobily vážné materiální škody. Zemětřesení si vyžádalo jednu oběť.

"Jediným hlášeným vážným incidentem byla žena, která se vrhla z 10. patra obytného domu... zřejmě kvůli nervové poruše," uvedla podle agentury AFP starostka hlavního města Claudia Lopezová. Žena byla na místě mrtvá.

Otřesy pocítili obyvatelé dalších velkých měst jako je Medellín či Cali.  Ve městě Villavicencio poblíž epicentra došlo k sesuvu půdy.

El Calvario už bylo epicentrem velkého zemětřesení v roce 2008, při kterém zahynulo 11 lidí.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.