Smrt známé trenérky Diany (†39) v Chorvatsku: Oživovali ji tři hodiny

Dovolenou na ostrově Korčula trávila Diana se svým přítelem, instruktorem freedivingu Jaroslavem. V jednom ze svých posledních příspěvků na instagramu se pochlubila, že se bez dýchacího přístroje potopila do hloubky 30 metrů. A byl to právě Jaroslav, kdo našel její bezvládné tělo ve vodě.

"Už ji šel zavolat, aby šla ven z vody, v tom si všiml, že tam plave tělo. Okamžitě zavolali záchranku, ti ji tam oživovali, bohužel už se nedalo nic udělat," řekla pro web Topky.sk její sestra Lucia Hô Chí.

Ženu našli kolem 14:30 asi 100 metrů od pobřeží. Lékař ji na místě v 17:30 prohlásil za mrtvou. Přesnou příčinu určí až pitva, na utonutí to ale podle její sestry nevypadá. "Neutopila se, její tělo podle odborníků nevykazovalo známky utopení. Musela dostat zástavu srdce nebo nějakou mozkovou příhodu," dodala Lucia.

[chooze:article;value:517582]

​Podle sestry Diana prožívala nejšťastnější období v životě. "Ještě ráno mi psala a ptala se mě na recept. Měla velkou radost, že byla se svým přítelem, a v potápění se našla. Mnohokrát mi psala, že je tam dole velký klid a že to určitě musím vyzkoušet. Já jsem ji neviděla a nezažila šťastnější, než byla v poslední době," rozpovídala se Lucia pro web Čas.sk.

Diana Hô Chí byla oblíbenou fitness trenérkou. Podle videí, která dávala na sociální sítě, cvičily na Slovensku tisíce žen. Její tělo bude moci rodina převézt k poslednímu rozloučení poté, co v Chorvatsku proběhne pitva.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.