VIDEO: Nákup si ve vozících odtáhl za autem. To jsem ještě neviděl, diví se expert

Vše natočil pan František v Lounech u výjezdu z tamního Kauflandu směrem do centra. "Já osobně to beru jako ohrožování dopravy plus krádež vozíku firmě Kaufland," řekl TN.cz.

Naštěstí se nezdá, že by svým rizikovým chováním řidič, který za svým autem nákupní vozíky táhl, způsobil nějakou nehodu. "Zkomplikoval dopravu," upozornil pan František.

"Něco takového jsem ještě neviděl, a to jsem toho viděl hodně," poznamenal pro TN.cz dopravní expert Roman Budský. Na videu napočítal několik přestupků, tři jsou ale podle něj zásadní.

[chooze:article;value:517546]

"Dá se to brát jako nepovolené vozidlo, za to hrozí pět až deset tisíc korun pokuta, pět bodů a šest až 12 měsíců zákaz řízení," uvedl. Dalšími problémy jsou podle něj zakrytí espézetky a brzdových světel. Za to také hrozí stejné pokuty a zákaz řízení na půlroku až rok. "Myslím, že by se měla posoudit psychická uzpůsobilost řidiče," myslí si expert. "Takoví lidé jsou na silnicích nebezpeční," dodal. 

Redakce TN.cz video zaslala také policejním mluvčím pro Ústecký kraj. Policie se zatím k záběrům nevyjádřila. Případné vyjádření doplníme do tohoto článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.