Policie pátrala po zraněné houbařce, zachránil ji policejní pes

[chooze:gallery;value:32803]

​Svízelnou situaci zažila v pátek ráno turistka ze zahraničí, která nedaleko Tisé v Krušných Horách vyrazila na houby. Místo poklidné procházky totiž upadla a zůstala ležet na zemi. Kvůli zranění se vůbec nemohla hýbat. Naštěstí u sebe měla mobilní telefon a začala rychle komunikovat se záchranáři, ti ženu ale i kvůli nejasnému popisu okolí nemohli dlouho najít. 

"Žena se v oblasti nevyznala, a neuměla navíc moc dobře česky. Psovod ji se svým psím parťákem hledal podle popisu okolí, který žena po telefonu udávala," popsali horští záchranáři v tiskové zprávě. 

[chooze:article;value:517298]

​Horská služba, která se ženu vydala hledat, zapojila psovoda se svým věrným čtyřnohým pracovníkem, ji díky němu asi za půl hodiny našla v lesním porostu nedaleko Antonínova poblíž Jeleního vrchu. Zraněnou cizinku pak další přivolaní záchranáři ošetřili a převezli do nemocnice. 

Při podobných případech policisté upozorňují na to, že před cestami do lesa je dobré nepřeceňovat své síly a mít s sebou nabitý telefon pro případné zavolání pomoci. V podobných případech je vhodná i aplikace Záchranka do chytrých telefonů, která záchranářům umožňuje člověka rychle najít. 

Policejní pes Apollo vypátral podezřelé. Skrýš v řepkovém poli jim nepomohla (06/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.