Ženu v Texasu poranil jestřáb, který se s ní přetahoval o uloveného hada

Bizarní incident se odehrál 25. července ve městě Silsbee v Texasu poblíž hranic s Louisianou. Žena zrovna sekala trávník, když na ni pták, který se běžně živí hady, omylem upustil svou kořist. Had se jí omotal kolem ruky a začal jí útočit na obličej. Její šok navíc vygradoval poté, co se dravec pro svůj úlovek vrátil a ženě zaryl své drápy hluboko do masa na předloktí.

Děsivé utrpení jí způsobilo řezné rány a pohmožděniny na ruce a obličeji. "Když jsem se snažila hada zbavit, omotal se mi kolem ruky," řekla žena CBS News, americkému partnerovi BBC. "Had mě několikrát udeřil do obličeje a do brýlí," řekla žena.

[chooze:article;value:514310]

"Stejně rychle jako had se pak objevil i jestřáb," řekla paní Jonesová. "Jestřáb popadl hada, který byl omotaný kolem mé ruky, a táhl ho pryč, jako by ho chtěl odnést. Pták se podle jejích slov snažil hada z ruky strhnout, přičemž ji opakovaně zatínal drápy do ruky ve snaze se zmocnit své ztracené kořisti.

https://twitter.com/BBCWorld/status/1689078601407234049

Nakonec se mu podařilo hada uchvátit a odletěl. Její neméně vyděšený manžel ji pak odvezl do nemocnice. "Měla jsem bodné a řezné rány, odřeniny, škrábance a silné pohmožděniny," uvedla žena a dodala, že jí hadí výpady na obličej poškodily brýle.

Paní Jonesová popsala útok jako těžké trauma a dodala, že si myslela, že zemře. Od té doby má údajně problémy se spánkem. Pro CBS uvedla, že žije na texaském venkově a setkání s divokými zvířaty jí není cizí.

"Skutečně jsem viděla jestřába, který se vznesl s hadem v pařátech. To je něco, co dělají, takhle zabíjejí svou kořist," řekla. Podle svých slov však na tento zážitek nikdy nezapomene.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.