Horor na škole prince George a princezny Charlotte. Zástupce ředitele byl pedofil

Britský soud poslal za mříže pětatřicetiletého pedagoga Matthewa Smithe, který šířil dětskou pornografii a některým chlapcům nabízel, že jim za intimní fotky zaplatí školné. Od září roku 2022 působil jako zástupce ředitele na Thomas's Preparatory School v Londýně, kam chodili do konce loňského akademického roku i princ George a princezna Charlotte.

Podle žalobců sexuální násilí na dětech páchal jen v zahraničí. "Ve vašem případu obžaloba obsahuje 17 sexuálních deliktů týkajících se chlapců mladších 13 let. Působil jste jako zástupce ředitele ve škole v Londýně. Trestné činy, za které stojíte před soudem, nebyly spáchány na žádném dítěti z tamní školy," sdělil podle portálu Mirror soudce Martin Griffith.

[chooze:article;value:516211]

Od roku 2017 do roku 2022 učil Smith na škole v nepálském Káthmándú. "Psychologické zprávy ukázaly, že vaše snaha vyučovat v zahraničí měla mnohem děsivější důvod než cestování. Na sociální síti Telegram jste žádal uživatele, aby vám poskytli obrázky sexuálního zneužívání lidí. Zaplatil jste za ně celkem asi 67 000 liber (přes 1 800 000 korun)," upozornil podle deníku Evening Standard soudce.

Smith měl v minulosti také pracovat jako vychovatel v nepálském sirotčinci, některé z pedofilních snímků v jeho počítači pocházely právě odtud. Když loni policie provedla ve Smithově domě razii, objevila v jeho elektronice přes 120 000 erotických obrázků dětí. Bývalý zástupce ředitele se ke svým zločinům přiznal. Podle něj se jedná o závislost a dodal, že by dal cokoliv za to, aby se jí zbavil.

[chooze:article;value:509959]

Některé chlapce Smith dokonce přesvědčoval, aby se za ním přestěhovali ze svého domova. "Matthew Smith je podlý pachatel a zkušený manipulátor, který přiměl mladé muže, aby jeho jménem zneužívali děti. Neustále hledal, jak k dětem získat přístup, ale zároveň se snažil skrýt svůj sexuální zájem o ně. Hrubě se provinil, když pracoval jako učitel a vychovatel v sirotčinci, zradil tak důvěru, kterou k němu jeho svěřenci měli. Je jasné, že ke svým obětem nemá žádnou empatii," řekla kriminalistka Helen Doreová.

Soudce Griffith bývalého zástupce ředitele odsoudil k 12letému vězení. 

Princ George oslavil 10. narozeniny. Podívejte se na video (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.