PŘEDPOVĚĎ: Léto se znovu vrátí. Teploty se budou pomalu zvyšovat

"Kolem tlakové níže nad jižní Skandinávií, která se bude postupně vyplňovat, k nám bude zpočátku proudit chladný a vlhký vzduch od západu až severozápadu. Ve druhé polovině týdne se od jihozápadu začne rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu. O víkendu přechodně ovlivní počasí u nás studená fronta od západu," informoval na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

pondělí bude zataženo až oblačno, na většině území bude i pršet. Ojediněle se navíc mohou objevit rovněž bouřky. Večer pak bude postupně srážek i oblačnosti ubývat. V noci teploty spadnou až na 10 °C, přes den se vyšplhají maximálně na 17 °C, v 1 000 metrech na horách bude pouze kolem 10 °C.

[chooze:article;value:516388]

Úterý bude oblačné až polojasné. Místy může ještě i pršet. Noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, přes den se pak rtutě teploměrů zvednou na 21 °C.

Ve středu bude podle meteorologů oblačno až polojasno. Deštníky bychom měli mít ale stále v pohotovosti. V noci se teploty sníží na 9 °C, přes den naměříme kolem 20 °C.

Čtvrtek bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy, ojediněle s přeháňkami. Odpoledne a večer pak bude ubývat oblačnosti. V noci teploty půjdou znovu dolů a bude i 8 °C, přes den se pak můžeme těšit na 24 °C.

Pátek bude skoro jasný až polojasný. Ráno se mohou objevit také mlhy. Noční teploty klesnou na 10 až 6 °C, přes den bude příjemných 25 °C.

Další dny pak budou oblačné až polojasné, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Koncem období už bude i jasno. V noci se teploty sníží na 14 až 9 °C, přes den se pak rtutě teploměrů zvednou poměrně vysoko a naměříme i 28 °C.

Deštivé počasí přeje houbám. Více se dozvíte v následující reportáži (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.