Praha bude naše, tak to má být! V ruské televizi zazněla mrazivá slova

Záznam vysílání propagandistického pořadu známé moderátorky Olgy Skabajevové zveřejnil na sociální síti poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Geraščenko.

Vavilov v něm blouznil o tom, že Rusko ovládne celou Evropu. "Musíme jít ještě dál a postupně převzít roli, kterou mělo Ruské impérium. Když jsem říkal, že Berlín, Drážďany, Praha, Lublaň a úplně všechno bude naše, nedělal jsem si legraci. Proč? Protože přesně tak to bylo!" prohlásil.

"Podívejte, když jsme přišli do Paříže v roce 1815 nebo do Berlína v roce 1941, nebylo to náhodou. Rusko je nejmocnější země v Evropě, obrovská síla," pokračoval.

"Proč jsme pokaždé odešli? Proč jsme k našim vítězstvím přistupovali tak nezodpovědně?" uzavřel Vavilov řečnicky.

[chooze:article;value:516749]

Ruští představitelé u Skabajevové od rozpoutání války na Ukrajině podobně vyhrožují pravidelně. Třeba jaderným útokem Západu opakovaně hrozil i ruský prezident Vladimir Putin, připomněla agentura Reuters.

Plamenná vyjádření zprvu budila hrůzu, teď za ně propagandisté sklízejí spíš posměch. "Viděl jsem lidi snít ve spánku i tehdy, kdy byli vzhůru. Ale ještě nikdy jsem neviděl, že by někdo snil takhle živě pod vlivem prošlé vodky," pobavil se indický podnikatel Ankalagi Devraj.

Mír s Ukrajinou není reálný, tvrdí Putin. Rusko není zvané na mírové jednání (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.