O odtučňovací tábory pro děti je velký zájem. Hubnutí probíhá zábavnou formou

Nastoupit do odtučňovacího tábora a vyměnit sladké za zdravou stravu a lenošení za posilovací stroje a tělocvičnu se rozhodl i malý Míša. "Já jsem sem přijel kvůli hubnutí. Moje motivace je, že chci zhubnout," řekl štábu televize Nova. A Míšovi se prý daří. Už teď zhubl tři kila a chce pokračovat dál.
Podobných bojovníků je na takzvaném odtučňovacím táboře víc. Třeba Barča, která má podobnou motivaci. "Zhubnout kvůli obezitě a naučit se správně jíst," řekla. Navíc většina zdravotních pojišťoven obézním dětem takovou léčbu hradí v plné výši.
Odtučňovací tábory pořádají léčebny. O klienty rozhodně nouzi nemají. "V současné chvíli se u nás léčí asi 85 dětí s diagnózou obezita. Máme volné kapacity až od ledna, do konce roku jsou kapacity naplněné," řekla primářka léčebny Olivova v Říčanech u Prahy Eva Havránková.

[chooze:article;value:509197]

​Kdo by čekal, že na odtučňovacím táboře děti drží hladovku a trápí se, je na omylu. O zábavu je tam postaráno a omezení například u stravy jsou rozumně nastavena. Hubne se hravou a zábavnou formou. "Snažíme se v nich vzbudit motivaci k tomu, aby si ten návyk vytvořily," řekla trenérka Marieta Grešová.
Přitom je to jednoduché, stačí v dětském jídelníčku omezit uzeniny a nahradit je zdravou zeleninou. Strava má především dětem chutnat a nasytit je. Ve vzorovém jídelníčku na jeden den nechybí maso, jogurt, ani pečivo.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.