Turisty u Domažlic těšila pivní studánka. Skončila kvůli "aktivní občance"

Studánku pod vrchem Čerchov, s korytem jako stvořeným pro chlazení nápojů, se Domažlické městské lesy rozhodly využít pro vytvoření samoobslužného kiosku pro turisty. Doplnily ji proto přepravkami s pivem z místního pivovaru, kasičkou, otvírákem a kelímkem na víčka. Osvěžovna ale nevydržela dlouho.

Na policii ji totiž nahlásila nespokojená občanka. Podle webu Plzeňská drbna, který na případ upozornil, jí vadilo, že se k alkoholu mohli dostat nezletilí. S místem sice do té doby nebyly žádné problémy, možná i proto, že je na něj poměrně náročné se dostat, i tak ale museli dát policisté ženě za pravdu.

"Vím, že osvěžovna na Šumavě také po jednom nebo dvou týdnech pivo stáhla a nabízí pouze nealkoholické nápoje. Jinde to funguje pod neustálým dohledem. Chtěli jsme hlavně udělat reklamu domažlickému pivu, proto tam byla čerchovská jedenáctka. Momentálně jsme pivo dali pryč a po konzultaci s policií ho tam už nenabízíme," okomentoval události kolem studánky jednatel Domažlických městských lesů Josef Forst.

[chooze:article;value:513259]

​Místní však zuří a jednání neznámé ženy nechápou. "Po udání aktivistky končí samoobslužná pivní studánka. Tleskáme blbci a posíláme pomyslnou klíčenku, vy hrdinko," reagovala například facebooková stránka Domažlická veřejnost.

A zlobí se i další. "Pak se člověk diví a ptá se dokola, proč v našem městě a okolí nic není. A když už něco je, vždy se najde někdo, komu se to nelíbí," posteskl si například pan Pavel.

"Na Šumavě i jiných horských lokalitách je to normální. Tady to zas někomu vadí? To se paní naběhá se stížností i v dalších turistických regionech, až pojede na dovolenou. Někoho to holt baví si neustále na něco stěžovat," podivovala se zase paní Petra.

Příběh studánky ale možná přece jen bude mít šťastný konec. Výrobky domažlického pivovaru se do ní nejspíš vrátí. Pivovar totiž připravuje také výrobu vlastních limonád, které už snad nikomu vadit nebudou.

Češi šetří a tráví dovolenou v tuzemsku. Stačí jim jednodenní výlety:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.