Devět zraněných dětí po pádu z rozhledny: Policie zahájila trestní řízení

[chooze:gallery;value:32694]

​Devět dětí se z rozhledny u Markvartic na Děčínsku zřítilo ve čtvrtek večer. Jsou ve věku od 8 do 15 let. Na místě zasahovali hasiči, čtyři sanitky a dvě helikoptéry. Zraněné záchranáři přepravili do nemocnic v Praze, Děčíně a Ústí nad Labem.

"Děčínští kriminalisté ještě ve večerních hodinách provedli ohledání místa. V současné době jsou ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti," informovala v pátek ráno policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Děti se měly účastnit letního tábora. Vstup na rozhlednu je podle návštěvního řádu na vlastní nebezpečí, najednou na ní smí být nanejvýš čtyři lidé. Místostarosta obce Libor Kunte přitom v pátek na Twitteru napsal, že na plošině bylo v době havárie 15 dětí. 

Podle informací TV Nova má rozhledna nahnilé nosníky. Kdo dětem dovolil na ni vyšplhat, zatím není jasné.

[chooze:article;value:516341]

"Vzhledem k nešťastné události, prosíme, nenavštěvujte Triangl. K celé události se vyjádříme po ukončení vyšetřování," uvedli správci rozhledny na facebooku.

Pro rodiče zraněných dětí policisté spustili krizovou linku 974 422 012 a pokračují ve vyšetřování okolností smutného incidentu.

Z rozhledny na Děčínsku spadlo devět dětí. Čtyři jsou vážně zraněny:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.