Zpěvák Jan Bendig nazpíval píseň s rapperem Rytmusem. Napadla je ve fastfoodu

[chooze:gallery;value:32617]

​Jan Bendig získal po letech odvahu a nazpíval novou písničku se svým velkým idolem, rapperem Rytmusem. Nápad na vytvoření společné písně se slovenským zpěvákem a rapperem, jehož občanské jméno zní Patrik Vrbovský, dostal Bendig už před lety.

"V době, kdy byl Patrik v porotě SuperStar, tak já jsem tam vystupoval a tehdy jsem ho oslovil, jestli by se mnou neudělal nějakou spolupráci. A on mi řekl, že to chce ještě čas, že by to chtělo, abych dozrál a v životě něco dokázal," rozpovídal se pro TV Nova Jan Bendig.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jan Bendig (@bendigjan)

Bendig si pak vzal rady Rytmuse k srdci a do své kariéry se pořádně opřel. Na kontě tak má od té doby například spolupráce s Michalem Davidem, Hanou Zagorovou a mnohými dalšími. Životní a pracovní výzvou byl pro něj dosud jeho největší koncert, který se uskutečnil letos na jaře. A tak už zřejmě nastal ten správný čas na spolupráci s významným slovenským rapperem.

[chooze:article;value:515406]

​Po letech je totiž osud svedl znovu dohromady. "My jsme jednou v noci s mým partnerem dostali hlad a jeli jsme do jednoho fastfoodu poblíž dálnice. A tam jsme potkali Patrika s jeho rodinou. Sedli jsme si spolu a až do úplné zavíračky jsme si povídali. A právě tam se pomaličku zrodil nápad na píseň Romalandia," prozradil devětadvacetiletý Bendig.

Oba zpěváky spojují jejich romské kořeny. A právě s tím se snažili pracovat při tvorbě společné písně. Jejich původ se tak promítl nejen do textu, hudby, ale i do následného videoklipu.

"Věděli jsme, že chceme dělat balkánský folk. On je Rom, já jsem Rom a oba chceme něco v životě dokázat a inspirovat lidi. A když jsem přemýšlel, o čem by ten song měl být, tak mě napadlo, jak by vlastně mohla vypadat naše romská země. Hned jsem ten nápad zavolal Patrikovi a on mi řekl, že to je skvělá myšlenka, že do toho jde. A tak je Romalandia venku," vysvětlit Bendig, jak vznikl námět k nové písni. 

Bendigův životní koncert. Na jeho show vystoupily známé tváře (3/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.