Srážka aut na Šumpersku si vyžádala život řidiče. Bouralo se i na Pardubicku

[chooze:gallery;value:32616]

​Dopravní nehoda na kopci mezi Šumperkem a Bludovem si v pondělí dopoledne vyžádala lidský život. "Při nehodě dvou osobních vozidel došlo k úmrtí jednoho z řidičů," potvrdila před polednem policie.

"Řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem, záchranáři se jej pokoušeli resuscitovat, bohužel neúspěšně. Spolujezdkyně utrpěla pohmožděniny a oděrky. Vzhledem k mechanismu úrazu byla transportována do nemocnice v Šumperku," doplnila mluvčí olomoucké záchranky Lucie Mikisková.

[chooze:article;value:515635]

Kvůli srážce je silnice I/11 přes Bludovský kopec uzavřená v obou směrech. "Objízdná trasa vede přes Postřelmov, Sudkov a Dolní Studénky. Okolnosti nehody šetříme," informovali dále policisté.

Další nehoda v Olomouckém kraji se stala v Hranicích. "Vážně zraněného řidiče jsme dnes vyprostili pomocí hydraulických nástrojů z osobního auta v Hranicích, kde zůstal po srážce s kamionem zaklíněn. Asistovali jsme také záchranářům při ošetření těžce zraněného spolujezdce," informovali olomoučtí hasiči.

[chooze:article;value:515699]

"Oba zraněné jsme převezli do Fakultní nemocnice Olomouc na traumacentrum. Jeden pacient s podezřením na trauma hlavy byl transportován letecky, druhý, s mnohočetnými poraněními, byl ve stabilním stavu při vědomí převezen pozemní posádkou," dodala Mikisková.

Auta se v pondělí dopoledne srazila i na Pardubicku, konkrétně v Živanicích. "Při nehodě se zranily tři osoby. Poskytli jsme jim první předlékařskou pomoc a poté zraněné předali do péče zdravotníkům," informovali pardubičtí hasiči.

Vážná nehoda autobusů na dálnici D2. 77 lidí se zranilo, řidič zemřel (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.