Senior daroval starý gauč. Přišel tak o všechny úspory, které tam schovával

Důchodce, kterého australská média označují pod pseudonymem George, se chystal prodat svůj dům a přestěhovat se do menšího. Právě proto se chtěl zbavit nějakého nábytku. Do charitativního obchodu tak odvezl část starého gauče, který se skládal z pěti částí.

O tom, že do pohovky schoval své životní úspory, tedy v přepočtu zhruba 435 tisíc korun, věděl. Věřil však, že je má v jedné z částí, kterou si nechal, píše portál PerthNow.

[chooze:article;value:507420]

Svou chybu si uvědomil až po několika týdnech. To už ale bylo pozdě. Gauč byl už dávno prodaný a pracovníci v obchodě neměli záznamy o tom, kdo si jej pořídil. "Myslím si, že to, co mě nejvíce mrzí, je, že jsem si to zavinil sám. Nemůžu uvěřit, jak jsem byl hrozně hloupý," řekl George portálu 7News.

Na internetu se proto rozhodl zveřejnit výzvu, kde nabízí odměnu, jen aby pohovku s penězi získal zase zpět. Zatím se nikdo nepřihlásil. Senior se už pomalu začíná se svou osudovou chybou smiřovat. "Pokud dostanu aspoň část zpět, budu šťastný. Ale myslím si, že je to pryč," smutnil George.

I přesto se senior snaží na tom najít něco pozitivního. "Je tu spoustu lidí, kteří peníze nutně potřebují. Tak to třeba někomu změní život k lepšímu," doufá George.

Muž okrádal seniory. Teď mu hrozí 3 roky vězení:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.