Putin si mne ruce. Britové omylem poslali přísně tajné informace jeho spojencům

Rusové se pravděpodobně dostanou k důležitým informacím o vývoji západních hypersonických střel. Britové omylem poslali několik e-mailů o svém výzkumu do Mali, které patří ke spojencům režimu Vladimira Putina. Upozornil na to portál Daily Mail.

Londýn se k chybě přiznal, malijská armáda prý obdržela "menší počet těchto zpráv". Původně si je měli přečíst v Pentagonu, jenomže úředníci popletli koncovky v adresách. Místo .mil, která náleží americké armádě, napsali .ml. 

"Zahájili jsme vyšetřování. Jsme ale přesvědčeni, že e-maily neobsahovaly žádné informace, které by mohly ohrozit naši bezpečnost. Všechna citlivá data jsou uložena v systémech navržených tak, aby minimalizovaly riziko, že skončí v nesprávných rukou," řekl mluvčí britského ministerstva obrany.

[chooze:article;value:515676]

Británie v tom ale není sama. Úplně tu stejnou chybu dělali od začátku roku v Pentagonu, píše list Financial Times. Desítky tisíc dokumentů, které chtěli přeposílat jen sami sobě navzájem, dorazily k Malijcům.

Mali patří k šestici afrických zemí, jimž Putin po neprodloužení černomořské dohody s Ukrajinou slíbil bezplatné dodávky obilí. Tamější armádě také v minulosti pomáhala Wagnerova skupina v boji s islámskými radikály. Stejné žoldáky Moskva nasadila i při invazi na Ukrajinu.

Putin prodělal mrtvici v přímém přenosu, dokazuje prý škubání ve rtech:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.