První dáma Finska z Česka? Sabina je zasnoubená s nadějným politikem

Češka Sabina van der Lande pracuje jako asistentka europoslance Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) a možná o ní ještě uslyšíme. V červnu se zasnoubila s finským lidoveckým europoslancem Petrim Sarvamaaou.

Ten byl původně novinářem a ve své zemi se proslavil jako korespondent z USA, jeho popularita se pro něj pak stala odrazovým můstkem pro politickou kariéru. Je pravděpodobné, že bude za své lidovce kandidovat v nadcházejících prezidentských volbách, které se v zemi uskuteční koncem ledna příštího roku.

[chooze:article;value:498165]

​Zdechovský vztahu Sabiny s Petrim fandí. Podle něj by dokonce mohla být už na podzim svatba. "Já je velmi podporuji a přeji jim, aby byli spolu šťastní. Jakmile začal jejich vztah, tak se trochu straní společnosti. S médii moc nemluví, protože s nimi mají špatné zkušenosti z Finska," vysvětluje český europoslanec.

Jako skandální označuje vztah například web Seiska.fi. Jeho pozornosti neušlo, že Sabina je od pohledu mnohem mladší než její partner, věk Češky nicméně neuvádí. "Sarvamaa se se Zdechovským dobře zná, a tak se koaliční politik zamiloval do asistentky svého kamaráda," popisuje dále finský článek okolnosti vzniku česko-finského vztahu. List iltalehti.fi si zase všímá, že Sarvamaa představil svou milenku rok po svém rozvodu.

Zdechovský se nedomnívá, že by některé negativní ohlasy mohly ohrozit případnou Sarvamaaovu kandidaturu. "A finské společnosti by určitě první dáma českého původu nevadila," dodává.  

Podívejte se, jak Tomáše Zdechovského překvapila před lety Sabina i s kolegy v budově Evropského parlamentu (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.