Předpověď na první srpnový týden: Bez deštníku to nepůjde, teploty klesnou

V pondělí se nejvyšší odpolední teploty zastaví až na 27 °C, pak už ale půjdou teploty dolů a na většině území očekáváme déšť. V pondělí bude oblačno, zpočátku dne přechodně až polojasno, během dne začne přibývat oblačnosti a zejména na západě území místy déšť. Ranní teploty klesnou na 15 až 11 °C, odpolední teploty budou 22 až 27 °C.

V úterý bude zataženo až oblačno, místy se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty klesnou až na 13 °C, odpolední teploty pak vyšplhají ke 23 °C.

Ve středu bude zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 a 15 °C, odpolední pak mezi 20 až 24 °C. A hodně podobný scénář bude psát i čtvrtek – den nabídne zataženou až oblačnou oblohu, občas déšť nebo přeháňky. Ranní teploty klesnou na 15 až 11 °C, odpolední teploty vystoupají na 20 až 24 °C.

[chooze:article;value:515351]

Konec týdne přinese další ochlazení

Nejchladnější dny přinese konec týdne. V pátek bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, s ranními teplotami 11 až 15 °C a odpoledními 19 až 23 °C. V sobotu bude převládat oblačno, počítat musíme místy s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty budou jen 9 až 13 a odpolední 18 až 22 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy s deštěm nebo přeháňkami. Ranní teploty opět nízké, tedy 9 až 13 °C, odpolední pak 18 až 22 °C. A chladné severozápadní proudění bude mít zelenou i počátkem dalšího týdne. Chladnější a na srážky bohaté dny zlepší situaci se suchem.

Podívejte se na předpověď počasí pro srpen:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.