Poslední zprávy před smrtí. Sinéad O’Connor byla plná zoufalství a smutku

[chooze:gallery;value:32625]

​Ve středu minulý týden zasáhla hudební fanoušky po celém světě zpráva o úmrtí zpěvačky Sinéad O'Connor. Výjimkou nebyl ani její dlouholetý přítel a irský zpěvák Bob Geldof, který se proslavil zejména s kapelou The Boomtown Rats. Na festivalu Cavan Calling v Irsku prozradil, že byl se zpěvačkou jen pár týdnů před její smrtí v kontaktu.

Její poslední zprávy prý byly plné smutku a zoufalství, ale i nadějného štěstí. "Byla prostě taková," řekl podle tamního deníku Irish Examiner. "Sinéad se mnohokrát cítila velmi sama a zoufalá," pokračoval a před diváky vyzdvihl její statečnost.

V souvislosti se statečností zavzpomínal na zpěvaččino vystoupení z roku 1992, kdy v živém vysílání roztrhala fotku tehdejšího papeže Jana Pavla II., a rozzuřila tak katolickou církev. Jak ale připomíná deník Mirror, zpěvačka byla známá svým bojem proti sexuálnímu zneužívání dětí v církvi.

[chooze:article;value:514796]

​Geldof a O'Connor byli dlouholetými přáteli. V dětství prý bydleli jen kousek od sebe a do školy jezdili ze stejné autobusové zastávky. Sinéad i jejího bratra Josepha prý Geldof znal velmi dobře.

Na její památku proto zahrál píseň Mary of the 4th Form jeho bývalé kapely, kterou prý O'Connor milovala. "Jako dívka přišla na mnoho, mnoho, mnoho koncertů," zavzpomínal. Sama O'Connor se proslavila v 90. letech písní Nothing Compares 2 U.

Otevřeně hovořila o psychických potížích a v roce 2007 přiznala, že jí byla diagnostikována bipolární porucha. Její duševní zdraví pak podlomila smrt jejího syna. Zpěvačka zemřela ve středu 26. července ve věku 56 let v Londýně. Příčina smrti je stále neznámá.

Policie promluvila o smrti Sinéad O'Connor. Zpěvačce už nebylo pomoci:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.