Pokus o vraždu v Mohelnici. Žena měla pobodat svého spícího přítele

Incidentu, který se odehrál v Mohelnici na Olomoucku, podle policistů předcházela hádka. V průběhu večera mladý pár doma popíjel. Když si šel mladík lehnout do ložnice, připlížila se za ním partnerka s kuchyňským nožem a měla ho zasáhnout do hrudníku. 26letý mladík se probudil, začal se bránit a z bytu utekl.

"Z dosavadních poznatků vyplývá, že se mladá žena rozhodla přítele úmyslně zavraždit," informoval policejní mluvčí Libor Hejtman. Mladík je v péči lékařů Fakultní nemocnice Olomouc. Poté, co se z bytu zhruba okolo třetí ráno dostal, si sám rychle zavolal pomoc. 

[chooze:article;value:514799]

Podle záchranářů byl napadený muž v době ošetření při vědomí. Se zraněním ho pak odvezli na urgentní příjem. "V době zásahu nebylo zranění život ohrožující, nicméně utrpěl značnou ztrátu krve," dodala pro TN.cz mluvčí olomouckých záchranářů Lucie Mikisková. Zásah nože podle jejích informací naštěstí nemířil do srdce. 

Přestože motiv útoku není jasný, podle policistů měla dvojice dlouhodobé spory. Ženě v případě prokázání viny a odsouzení za pokus o vraždu hrozí 12 až 20 let ve vězení. 

Po 13 letech se rozplétá případ mrtvol na pláži. Podezřelého z vražd usvědčila pizza (07/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.