Děsivá smrt po pádu z mrakodrapu. Známý dobrodruh si ještě udělal selfie

Na svém instagramovém profilu nazvaném Remi Enigma svoje obecenstvo zásoboval 30letý francouzský nadšenec dechberoucími záběry, které natáčel na nebezpečných místech ve vysokých a nepřístupných lokalitách. Vrchol obytného komplexu Tregunter, který má 68 pater, se mu ale  kvůli jeho nebezpečné vášni stal osudným ve čtvrtek večer tamního času.

Na úplný vrchol se se svou kamerou dostal díky tomu, že se domovní ochrance odkázal na přítele, kterého měl údajně navštívit ve čtyřicátém patře budovy, informuje web South China Morning Post. Na průmyslových kamerách je však vidět, jak z výtahu vystoupil ve 49. patře a po schodech k nouzovému východu stoupá až na vrchol, kde podle policie rozbil zámek vedoucí na střechu.

[chooze:article;value:505487]

Policie po vyšetřování pádu našla Remiho kameru, kde byly fotografie z vrcholku budovy i videa jeho skoků v nebezpečných výškách, uvádí s odkazem na policejní zdroj deník New York Post. "Byl to přátelský a skromný mladík, je mi to fakt líto," řekl médiím majitel hostelu, kde se Francouz ubytoval a už se nevrátil. 

Poslední děsivé momenty před osudným pádem ještě stihla vidět uklízečka luxusního podkrovního bytu. Ta spatřila, jak Remi, který je na místě uvězněný, zuřivě buší do oken a chce se dostat zpátky do budovy. Než stihla přivolat pomoc, dobrodruh už ale padal k zemi, informuje na základě svědectví deník Daily Mail. Přesnou příčinu jeho smrti nyní vyšetřují kriminalisté.

[chooze:article;value:469829]

​Na Instragramu měl populární mladík víc než 5 tisíc sledujících. Mezi úspěšné extrémní zážitky, které stihl na fotografiích zachytit, bylo třeba vystoupání bez jakéhokoliv jištění na téměř 300metrový komín v Bulharsku nebo balancování na vrcholku mrakodrapu v Dubaji. 

Drama v Emirátech. Mrakodrap zachvátily mohutné plameny (06/2023): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.