Holčičí gang v Pardubicích měl znovu zaútočit. Jedna z dívek vytáhla i nůž

"Do mé kamarádky začaly kopat dvě holky," popsala situaci napadená Ema. Napadení jako přes kopírák, jen tentokrát se bránila 16letá Ema s kamarádkou. Jedna nezletilá dívka prý ještě přitvrdila. "Měla u nohy otevřený kapesní nožík. Když je od vás půl metru, tak je to nebezpečné," myslí si Ema.

Incident se měl stát na Masarykově náměstí v centru města poblíž největšího nákupního centra. "Koupil jsem jí pepřový sprej, to je nejhumánnější věc, kterou se může bránit. Bych ji chtěl přihlásit na kurz sebeobrany," uvedl otec Emy.

[chooze:article;value:514784]

A je to týden, co 18letou ženu měla skopat pětice dívek. "Jak mě strhly za vlasy, tak to začalo do hlavy, do hrudníku, do zad," uvedla napadená Míša.

"Záchranáři po ošetření transportovali mladou ženu do pardubické nemocnice," informovala mluvčí záchranářů Alena Kisiala.

Obě napadené dívky tvrdí, že šlo o mládež ve věku od 13 do 17 let. Prý nejde o ojedinělé incidenty. "Policisté zjišťují, jestli se tahle skupinka nedopustila jiných protiprávních jednání," sdělila policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

V prvním případě policie prý ví, o koho se jedná. Jen podezřelí ještě nebyli u výslechu. "Nadále probíhají úkony trestního řízení," dodala Muzikantová.

[chooze:article;value:510430]

Strážníci už měli na radnici mimořádnou poradu, primátorovi se totiž nespokojení rodiče začali ozývat. "S ohledem na aktuální situaci teď budou hlídky strážníků provádět kontroly v okolí centra Tyršových sadů častěji," uzavřel mluvčí Městské policie Pardubice Jiří Sejkora. První případ policie zatím vyšetřuje jako výtržnictví.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.