Českem se prohnaly bouřky. Popadané stromy zkomplikovaly provoz na dráze

[chooze:gallery;value:32604]

V západní polovině Čech spadlo podle meteorologů v sobotu většinou kolem 10 milimetrů srážek. "Slabší pásmo bouřek postupuje Čechy na východ. Bouřky limituje ve vertikálním vývoji suchý vzduch kolem pěti kilometrů," informoval na twitteru Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) před druhou hodinou odpoledne.

Místy bouřky navíc doprovodil také silný vítr. Ten na několika místech dokonce polámal stromy. Komplikace tak způsobily například na železniční trati mezi Havlíčkovým Brodem a Šlapanovem či Táborem a Bechyní.

https://twitter.com/ceskedrahy_/status/1685296810225438720

V Pardubicích zase strom spadl na chodník a stezku na Bělehradské třídě. Informovali o tom na sociální síti strážníci, kteří zmobilizovali hasiče. Ti pomáhali strom z cesty odklidit.

[chooze:article;value:515351]

Také v neděli očekávají meteorologové bouřky, a to především ve východní polovině území. Jinak bude většinou oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. V noci teploty spadnou až na 13 °C. Přes den se pak vyšplhají maximálně na 28 °C, na západě Čech bude kolem 22 °C, v 1 000 metrech na horách zase jen okolo 17 °C.

Pardubicko zasáhl silný liják:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.