Bleskové ochlazení v Česku vystřídají o víkendu opět bouřky

Po studeném čtvrtečním ránu bude dopoledne jasno až polojasno, odpoledne ale bude od západu docházet k přibývání oblačnosti a na západě území očekáváme později večer místy přeháňky nebo déšť. Odpolední teploty už budou vystupovat na většině území nad dvacítku – zastavovat se budou mezi 20 až 24 °C.

​Pátek proprší, o víkendu musíme místy počítat s bouřkami

V pátek bude oblačnosti hodně – už od rána zataženo až oblačno, déšť nebo přeháňky. Během odpoledne se budou srážky vyskytovat místy. Teploty ale povyskočí směrem nahoru – ranní teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 °C. Odpolední teploty vystoupí na 23 až 28 °C.

Víkend bude psát podobný scénář – nejméně oblačnosti i srážek bude hned zpočátku dne, během odpoledních hodin jich bude přibývat. V sobotu bude polojasno až oblačno, postupně až zataženo a místy déšť, přeháňky a bouřky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C, odpolední pak mezi 24 a 29 °C. V neděli bude oblačno až polojasno, během dne očekávejte další přibývání oblačnosti a místy déšť, přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty klesnou na 12 až 16 °C, odpolední teploty vystoupají na 23 až 28 °C.

[chooze:article;value:514885]

Vrátí se v nejbližších týdnech vedra?

Na návrat veder to nevypadá ani na začátku srpna, nejvyšší odpolední teploty půjdou opět dolů – nejčastěji se budou pohybovat kolem letní hranice 25 °C a také oblačnosti i srážek bude docela hodně.

V pondělí se přes Česko přehnaly silné bouřky doprovázené kroupy. Takto to vypadlo v Mikulově:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.