Muž se rozhodl chovat krávy v pátém patře paneláku. Telata měl na balkóně

Byt v čínské provincii Sečuán se jeho obyvatel rozhodl přeměnit na improvizovaný kravín. A tak i učinil. Do nepříliš přívětivých prostor pro chov skotu v pátém patře bytového domu nastěhoval nejméně sedm zvířat, jak informoval čínský portál South China Morning Post.

O případu hojně diskutují lidé na čínských sociálních sítích. Existují i videa, v němž je vidět sedm telat, která žijí na balkóně bytu. Jak portál uvedl, zvířata byla v bytě jediný den, než zasáhly úřady. Začaly se rojit stížnosti na zápach a vokální projevy dobytku.

Skot byl z bytu odsunut 14. července. Jenže nadšený dobytkář se svého snu nevzdal a nyní se tak rozhořel spor mezi ním a lidmi zodpovědnými za údržbu nemovitosti.

[chooze:article;value:381202]

​Není to první podobný případ. Někteří obyvatelé venkova jsou totiž přemisťováni do měst, přičemž se jen těžko zbavují starých zvyků. "Lidé strávili svůj život na venkově a byli zvyklí chovat drůbež a pěstovat zeleninu na dvorku," uvádí se v jednom z komentářů k situaci, kdy někteří takto přestěhovaní vesničané chovali ve svých bytech drůbež.

V Číně v posledních letech roste poptávka po hovězím. Online portál patřící pod Radio Free Asia tento měsíc informoval o problémech Laosu naplnit dohodu z roku 2021 s Čínou o dovozu půl milionu krav ročně. Laosu jednak chybí na produkci kapacity, na druhé straně má Peking velké nároky ohledně kvality dobytku.

Žena měla v bytě 80 psů, žili v šílených podmínkách (7/2018):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.